De typiska goudakexen är en annan sak som Nederländerna är berömt för, utöver ost. Dessa kakor kallas för stroopwafels på holländska och kan avnjutas internationellt. Sirapvåfflor består av två tunna kex med ett tunt lager av karamell mellan dem, Det passar perfekt som en sötsak tillsammans med eftermiddagskaffet eller som dessert efter måltiden. De äts normalt kalla, men den är även utsökta när de värms upp i ugnen i några minuter.
Ingredienser
vetemjöl, 29% glukos-fruktossirap, 14% smör, socker, palmfett, 4,5% sockersirap, vetefibrer, sojamjöl, rapsolja, salt, emulgeringsmedel (sojalecitin [E322], mono- och diglycerider av fettsyror [E471]), upphöjningsmedel (natriumkarbonat [E500]), kanel, Bourbon vanilj, matsyra (citronsyra [E330]). Varav tillsatt socker 31g per 100 gram och varav tillsatt salt 0,5g per 100 gram.
Näringsvärde | per 100 g |
---|
Energi | 1885 kJ (450 kcal) |
Fett | 21 g |
varav mättat fett | 12 g |
Kolhydrater | 60 g |
varav sockerarter | 31 g |
Kostfiber | 3,5 g |
Protein | 3,5 g |
Salt | 0,6 g |