Sambal Brandal är en mycket het kryddpasta baserad på röd chilipeppar. För indonesier är den lika oumbärlig till riset som salt till potatisen för svenskar. Den sätter krydda på traditionella rätter, men går utmärkt att använda till att ge alla maträtter lite extra sting.
Ingredienser
Sambal Oelek 54%(chilipeppar¹ 89%, salt, surgörare E270, konserveringsmedel E202), farinsocker (socker, melass, färgämne E150c), melass, vatten, lök 6,9%, vegetabilisk olja (solros, palm, raps), salt , vinäger, maltodextrin, galangalrot, RÄKPULVER, kaffirlimeblad, arom, konserveringsmedel E202, ¹ hållbart odlat., E = EG-godkänt hjälpämne.
Näringsvärde | per 100 g |
---|
Energi | 699 kJ (166 kcal) |
Fett | 5,5 g |
varav mättat fett | 2,1 g |
Kolhydrater | 25 g |
varav sockerarter | 17 g |
Protein | 2,5 g |
Salt | 8,7 g |