Från pastaserien med kort, slät snedskuren pasta, är Penne Rigate bland de mest kända pastaformaten och är således även de mest användbara i köket. Penne Rigate är perfekta för att laga till pasta i ugn eller för pastarätter med sås på gris-eller nötkött. Men de är dessutom utmärkta med såser på bas av grönsaker och mera i allmänhet, just för deras mångsidighet, för alla recept ur medelhavstraditonen, som den klassiska såsen på tomat, basilika, extra jungfru olivolja och lite strödd parmesanost. .En klassisk sås är arrabbiata-såsen.
Näringsvärde | per 100 g |
---|
Energi | 1490 kJ (351 kcal) |
Fett | 1,5 g |
varav mättat fett | 0,3 g |
Kolhydrater | 69 g |
varav sockerarter | 3,4 g |
Kostfiber | 2,9 g |
Protein | 14 g |
Salt | 0 g |