Detta är en Javanesisk maträtt. Vanligtvis kallas det soto ajam (ayam). Soto betyder soppa och ajam betyder kyckling. Kokki Djawa boemboe (kryddblandning) soto består av tio örter. Kunjit (gurkmeja) ger soppan en vacker gul färg. Det kallas också en Indonesisk måltidssoppa. Först lägger du ris, ägg, selleri och böngroddar på en tallrik. Häll sedan soppan över. Måltiden är klar med stekt lök (bawang goreng) och sambal.
Ingredienser
vatten, lök, salt, naturlig arom, ingefära, curcuma, vitlök, KORIANDER, matsyror (E330, E270), konserveringsmedel (E260, E202, E211),
Näringsvärde | per 100 g |
---|
Energi | 285 kJ (70 kcal) |
Fett | 0,6 g |
varav mättat fett | 0,1 g |
Kolhydrater | 13,6 g |
varav sockerarter | 0,9 g |
Protein | 2,6 g |
Salt | 14,4 g |